Saturday, January 14, 2017

UPDATE: sem 5 sampai 7 UITM CHEMICAL ENGINEERING

🙈
Dah berhabuk dah dua tahun tak update blog. 
mai la aku update pasal chemical engineering dekat UITM di hatiku ini
tak sangka ramai juga yang baca post aku pasal chemical engineering.
ramai rupanya yang nak tahu
mesti semua adik2 spm yang tak tahu hala tuju nak ambil apa kan

sekarang aku dah sem 7
lagi satu sem depan aku dah habis study
tu pun kalau tak tambah sem la haha

sem 5 dgn 6,
hurm subject dia termasuklah particle, modelling
plant design, dan subject2 core untuk chemical engineering
masa sem 5 dgn 6 ni kau akan tahu apa erti jadi chemical engineeing
apa yang kau akan buat kat industri
macam mana kira2 yang kene buat untuk design kilang kau sendiri
result masa ni sangat menghampakan
aku tahu ni gara2 aku malas. haha

sem 7 adalah permulaan untuk buat design project
dan juga research project
ye betul kami ada 2 final year project
sebab kami sangat perform (sangat)

so untuk research project aku buat pasal aloe vera
ya aku mmg tak de kerja
gigih nak baca pasal aloe vera
nak jadikan dia zinc oxide
banyak sungguh masa nak buat bende ni

satu lagi design project (DP)
DP ni dua part. sem 7 part 1, sem 8 part 2.
sama juga RP, ada dua part
untuk design project, kau akan di beri group masing2
group di tetapkan oleh fakulti kau
jangan harap nak geng sendiri

group aku mmg terbaik
semua baik
semua mmg function
kalau stress, ada tukang kurangkan stress
kalau tak cukup tangan nak settle, ada yg tolong settle kan.
thank god semua baik

DP ada la subject paling membunuh. 
kau kene design kilang kau sendiri
dlm DP ni la kau guna semua bende kau dah belajar sebelum ni
aku buat bahagian safety and environment consideration
dan aku buat market analysis. tapi suku je, 
selebihnya abang ismi buat sbb dia perform. haha

k tak larat nak taip dah, 
nak sambung study.
esok ada paper. 
k bye. 

No comments:

Post a Comment