Thursday, October 24, 2013

Kehidupan sebagai seorang student UiTM shah alam campus

fuuhh! fuuuh!! tiup sikit blog yang dah berhabuk ni
lama sangat tak update diary sendiri.

back to the topic
aku masuk uitm ni dari bulan 9/2013
masa orientasi macam........ no need to say
by now its been a month and 25 day i'm here



secara jujur i must said that UiTM is so freaking huge here!
masa tengok dekat map, kolej mawar macam dekat gila dengan fakulti kejuruteraan kimia
but, kalau jalan kaki memang parah juga la jawabnya.
i took me 10 minutes to reach my class
 sampai kelas je berpeluh bagai nak rak



jadual for my course EH220 sangat lah longgar
the only problem is, we have night classes.
benda ni la yang akan memenatkan sangat2
bila balik tak boleh nak belajar sbb penat

kelas dia tak besar, kecil je
dlm satu kelas tutor boleh muat dlm 35 orang je
kalau kuliah dia pula, dlm 100 orang je.
ni untuk bangunan kejuruteraan la. 
tak tahu fakulti lain macam mana

and for those who want to take EH220,
pleassseeee,,,, prepare your self for the subject
sangat2 susah. believe me.
rasa macam celah gigi je semua fizik aku belajar masa matrik

dalam kalangan student chemical engineering,
subject fluid flow or fluid mechanic yang sangat popular kerana kesusahan melampau
belajar pasal paip je pun
tapi formula dia boleh pengsan tgk dia

untuk koko pula,
boleh pilih macam2, tapi first sem kene ambik badan beruniform
dan aku memilih palapes.
kalau nak tahu google la. panjang nak cerita. hehe

that its for today. amigos!

19 comments:

  1. tak sabar nak masuk untuk intake blan 3 ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambik kejuruteraan kimia juga ke? nak buku tak? nak jual ni. haha

      Delete
  2. Akak jual buku utk kej kimia ke? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada2. nak? buku fluid mechanic ada, buku untuk bahasa inggeris ade. kalau nak whatapp akak k? 0145098987

      Delete
  3. salam akak..agak2 cgpa nk kene brape ea utk course ni?sy dulu pasum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dlm fakulti kimia, ada 4 course
      pure- 3.7 keatas
      oil n gas lebih kurang 3.5 keatas
      process - 3.4
      bioprocess -3.4

      Kalau adik ambik chemical engineering jangan lupa beli buku kat akak. :p

      Delete
  4. Akak dah sem brp skrg? Sy ni bakal junior akak. Huhu. Intake September ni. Tp betul ke pure min 3.7?

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nak msuk sem 3 ni. hehe. memang betul la 3.7 . tapi tak tahu la kalau ada yang terlepas masuk. hehe.

      Delete
  5. Akak sy dpt yg proses dan akan masuk sept ni...nk tanya utk kolej di pilih mcm mana?? Ikut fakulti ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi adik, akak baru buka blog ni. dh lama tak buka. kolej dorg yang tetapkan. so tggu je nanti dorg bagi tahu dftar kat kolej apa ye/ n btw kalau nak beli buku bagi la tahu. akak banyak buku ni. hahaha

      Delete
  6. hye akak....saya ditawarkan kos nie....bla saya check dkat upu saya dapt kejuruteraan kimia n bioprocess...bla kluar surat twaran saya dpat kejuruterann kimia je...apa beza???adakah saya dpat course kejuruteraan kimia je atau kejuruteraan kimia n bioprocess????kod dlam surat twaran saya ialah EH220...tlong beri pncerahan krana saya nak isi ptptn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau eh220 kimia. Bukan kimia dn bioprocess. Welcome to the club. Haha

      Delete
    2. Jap. Tapi tak tahu la kalau dah tukar. Tapi kene ikut surat tawaran la selalunya

      Delete
  7. course ni brapa tahun kak? tringin nak apply kat kos nih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. course ni empat tahun dik. lama. huhu. tapi bila dah belajar rasa tak lama sangat

      Delete
  8. course ni brapa tahun kak? tringin nak apply kos nih. sya dri dip.kimia perindustrian blh apply bdg ni tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya rasa boleh je nak apply. sbb still dlm bidang science. try tgk kat application uitm.

      Delete
  9. course ni brapa tahun kak? tringin nak apply kat kos nih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. course ni empat tahun dik untuk degree. :)

      Delete